Εμπειρίες

Η Ήπειρος αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις του ενεργού τουρισμού και της φύσης.

Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης σας μπορείτε να απολαύσετε δραστηριότητες
όπως η πεζοπορίαποδηλασίαΠάρα-πέντε και το Water ski στην Λίμνη Παμβώτιδα.

Για όσους θέλουν να δουν περισσότερα ιδανικές δραστηριότητες είναι το Raffting στα ποτάμια της Ηπείρου, η Ιππασία, η Ορειβασία, καθώς και το Σκι.

Πεζοπορία

Στην περιοχή των Ιωαννίνων πραγματοποιούνται σχεδόν καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου πεζοπορικές διαδρομές. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων διαδρομών.

Ενδεικτικές διαδρομές είναι η πεζοπορία δίπλα από τον ποταμό Βοϊδομάτη, στο φαράγγι του Βίκου, στη δρακολίμνη Τύμφης καθώς και η διαδρομή στο βουνό Μιτσικέλι.

Ποδηλασία

Η πόλη των Ιωαννίνων προσφέρει  πολλές επιλογές για ποδηλατικές διαδρομές που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Εξερευνήστε με το ποδήλατο την πόλη, το γύρο της λίμνης Παμβώτιδας ή δοκιμάστε πιο μακρινές διαδρομές στο Μιτσικέλι και στα κοντινά χωριά.

Παρα πέντε

Για τους πιο τολμηρούς το Παρά Πέντε ή αλλιώς το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ιδανικό για να να συλλέξετε μοναδικές εμπειρίες!

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία για να το δοκιμάσει κάποιος. Mία σύντομη ενημέρωση στο χώρο απογείωσης, μερικά βήματα με τον εκπαιδευτή και η πτήση είναι γεγονός. Απολαμβάνετε την θέα της πόλης από ψηλά!

Water Ski

Στη Λιμνοπούλα Ιωαννίνων, θα βρείτε το αθλητικό σωματείο «Όμιλος Σκι Παμβώτις» ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό  αποσκοπεί στην διάδοση και καλλιέργεια των μορφών των αθλημάτων του σκι θαλάσσης.

Η πρόσβαση στην περιοχή είναι πολύ εύκολη καθώς δεν απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Χωρίς να έχετε προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο παρακολουθώντας ένα μικρό σεμινάριο στην αρχή, μπορείτε  κι εσείς να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία στα νερά της λίμνης μας.

Rafting

Εκμεταλλευτείτε τη διαμονή σας στα Ιωάννινα δοκιμάζοντας Rafting! Τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τα ξακουστά Τζουμέρκα, οι ποταμοί Βοΐδομάτης, Αώος, Άραχθος, Καλαρρύτικος και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σας περιμένει για να σας μαγέψει με τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδος, τα παρθένα καταπράσινα δάση, τις τεράστιες χαράδρες, τα επιβλητικά φαράγγια και βουνά και τις ατελείωτες σπάνιες φυσικές ομορφιές!

Ιππασία

Η Ιππασία στα Ιωάννινα και γενικότερα στην Ήπειρο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει, ακόμα και αν δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.

Διαδρομές μέσα σε πευκοδάση και παλιά μονοπάτια στα χωριά του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων είναι μία εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε επισκέπτης στην Ήπειρο!

Ορειβασία

Στην περιοχή των Ιωαννίνων πραγματοποιούνται σχεδόν καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου πεζοπορικές διαδρομές οι οποίες περιλαμβάνουν και σημεία ορειβασίας με ανάλογα επίπεδα δυσκολίας.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων ώστε να κανονίσουν μια ορειβατική εξόρμηση μεταξύ διαφόρων επιπέδων κυρίως στο βουνό Μιτσικέλι όπου υπάρχουν ήδη υποδομές για ορειβασία.

Σκι

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιου Μετσόβου είναι το νεότερο χιονοδρομικό resort της χώρας διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι.
Το Χ.Κ. Ανήλιου βρίσκεται σε απόσταση 17 λεπτών από την γραφικό Μέτσοβο.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα που εκτείνεται σε υψόμετρο 2249μ. αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας.
Δύο πίστες του κέντρου έχουν χαρακτηρισθεί από την F.I.S Ολυμπιακών προδιαγραφών ,πίστα Δίας ( στον διθέσιο ) και πίστα Τυμφαία .

Ζήστε την εμπειρία